搜狐网站
教育频道 > 职业教育 > 外语 > 职称英语

2011职称英语模拟试题及答案(理工类—A级)

作者:新东方在线
2011年03月24日13:05

  2011全国职称英语等级考试全真模拟试题(附参考答案及解析)理工类—A级

  第一部分:词汇选项 (第1~15题,每题1分,共15分)

  下面共有15个句子,每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。

  1.They voted to abolish the office of second vice president.

  A. decorate B create C improve D eliminate

  2. Eleanor Roosevelt's dedication to humanitarian causes won her affection and honor at home and abroad.

  A. on the air B. henceforth C. nearby D. in foreign countries

  3.What a juicy morsel it is?

  A. tidbit B. savory C. gossip D. steak

  4.Red giant stars do not become white dwarf stars abruptly; the process takes more than fifteen hundred years.

  A. suddenly B. in unison C. prematurely D. accidentally

  5.Although South Carolinas mineral resources are abundant, not all of them can be mined lucratively.

  A. molten B. plentiful C. diverse D. precious

  6.The first step in planning a marketing strategy for a new product is to analyze the breakdown of sales figures for competitive products.

  A. decrease in B. reordering of C. itemization of D. collapse in

  7.The bricklayer is working on the house today.

  A. carpenter B. plumber C. electrician D. mason

  8.Brilliantly colored flowers attract insects.

  A. Delicately B. Sensibly C. Harmoniously D. Brightly

  9.On the brink of matrimony, he fled to a desert island.

  A. ship B proposal C edge D evasion

  10.Defined most broadly, folklore includes all the customs, beliefs and traditions that people have handed down from generation to generation.

  A. fancifully B. liberally C. quaintly D dryly

  11.Many pure metals have little use because they are too soft, rust too easily, or have some other drawback.

  A. property B. additive C. disadvantage D. disparity

  12.A long journey in cold weather is dreadfully tiring.

  A. unfortunately B. terribly C. noticeably D. predictably

  13.The manchineel tree has smooth, pale brown bark and long, drooping branches.

  A. spindly B. prickly C. sagging D. blossoming

  14.A drop in the overall price of goods and services may signal a period of deflation.

  A. freeze B. A pattern C. A fall D. An interest

  15.The drought destroyed the crops in the Southwest of the United States.

  A. dry period B. precipitation C. locusts D temperature extreme

  第二部分:阅读判断 (第16~22题,每题1分,共7分)

  阅读下面这篇短文,短文后列出7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断。如果该句提供的是正确信息,请在答题卡上把A涂黑;如果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B涂黑;如果该句的信息在文章中没有提及,请在答题卡上把C涂黑。

  Mother Nature Shows Her Strength

  Tornadoes (龙卷风) and heavy thunderstorms moved across the Great Lakes and into Trumbull County on Saturday evening. The storms were dramatic and dangerous.

  George Snyder was driving the fire truck down Route 88 when he first noticed that a funnel (漏斗状的) cloud was behind him. “I stopped the truck and watched the funnel cloud. It was about 100 feet off the ground and I saw it go up and down for a while. It was moving toward Bradley Road and then suddenly it disappeared,”Snyder said.

  Snyder only saw one of the funnel clouds that passed through northeastern Ohio on Saturday. In Trumbull County, a tornado turned trees onto their sides. Some trees fell onto houses and cars. Other trees fell into telephone and electrical wires as they went down.

  Amanda Symcheck was having a party when the storm began. “I knew something was wrong,” she said. “I saw the sky go green and pink (粉红色). Then it sounded like a train rushing toward the house. I started crying and told everyone to go to the basement for protection.”

  The tornado caused a lot of damage to cars and houses in the area. It will take a long time and much money to repair everything. There was also serious water damage from the thunderstorms. The heavy rains and high wind caused the power to go out in many homes.

  The storms caused serious flooding in areas near the river. More than four inches of rain fell in parts of Trumbull County. The river wa so high that the water ran into streets and houses. Many streets had to be closed to cars and trucks because of the high water. This made it difficult for fire trucks, police cars, and other rescue vehicles to help people who were in trouble.

  Many people who live near the river had to leave their homes for their own safety. Some people reported five feet of water in their homes. Local and state officials opened emergency shelters for the people who were evacuated (撤走). The Red Cross served meals to them.

  “This was a really intense storm,”said Snyder, “People were afraid. Mother Nature can be fierce. We were lucky this time. No one was killed.”

  16. The weather was nice in Trumbull County on Saturday evening.

  A right B Wrong C Not mentioned

  17. George Snyder was a firefighter.

  A Right B Wrong C Not mentioned

  18. Amanda Symcheck was having a party in the basement when the storm began.

  A Right B Wrong C Not mentioned

  19. Power supply system was not damaged during the storm.

  A Right B Wrong C Not mentioned

  20. There had not been such a severe storm in Trumbull County for a hundred years.

  A Right B Wrong C Not mentioned

  21. Rescue vehicles had a hard time getting to people.

  A Right B Wrong C Not mentioned

  22. Several people were missing during the storm.

  Aright B Wrong C Not mentioned

  第三部分:概括大意与完成句子 (第23~30题,每题1分,共8分)

  阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个正确的小标题;(2)第27~30题要求从所给的6个选项中选择4个正确选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

  Earth Angels

  1 Joying Brescia was 8 years old when she noticed that cigarette butts (烟头) were littering her hometown beach in Isle of Palms, South Carolina. When she learned that it takes five years for the remains of a cigarette to disintegrate, she decided to take action. Joying launched a “No Butts on the Beach” campaign. She raised money and awareness about the need to keep the beaches clean. With the help of others, Joying also bought or received donations of gallonsize plastic icecream buckets. The buckets were filled with sand, and placed at all publicaccess areas of the beach. The buckets allowed people to dispose of their cigarettes before hitting the beach. Two years later, Joying says the buckets are full and the beach in nearly free of cigarette debris (残片).

  2 People who live in or visit Steamboat Springs, Colorado, have Carter Dunham to thank for a new state wildlife refuge that preserves 20 acres of marshland and many species of wildlife. Carter and other students wrote a management plan for the area around the Yampa River. The plan was part of a class project when Carter was a freshman at Steamboat Springs High School. Working with the Colorado Division of Wildlife, Carter and his classmates mapped the area and species of animals living there. They also made decisions about, among other things, where fences and parking areas should be built.

  3 Barbara Brown and her friends collect oil. It started as a project for their 4H Club after one of the girls noticed her father using motor oil to kill weeds on their farm in Victoria, Texas. They did some research and discovered that oil can contaminate ground water—a real danger in rural areas, where people live off the water on their land. The girls researched ways to recycle oil and worked with a local oilrecycling company on the issue. Now, the “Dont Be Crude”program runs oilcollection sites—tanks that hold up to 460 gallons—where people in the community can dispose of their oil.

  4 Five years ago, 11 year old Ryan Hreljac was a little boy with a big dream: for all the people in Africa to have clean drinking water. His dream began in the first grade when he learned that people were dying because they didnt have clean water, and that as little as $70 could build a well. “We really take water for granted,”says Ryan, of Kemptville, Ontario, in Canada. “In other countries, you have to plan for it.”Ryan earned the first $70 by doing extra chores (零工),but with the help of others, he has since raised hundreds of thousands of dollars. His efforts led to the start of the Ryans Well Foundation, which raises money for clean water and healthrelated services for people in African countries and developing countries.

  23 Paragraph 1

  24 Paragraph 2

  25 Paragraph 3

  26 Paragraph 4

  A Provide Clean Water

  B Dig Oil Wells

  C Save Clean Water

  D Don’t Litter

  E Don’t Be Crude

  F Protect Wildlife

  27 Joying placed the buckets at all public access areas to .

  28 People are grateful to Carter Dunham for his efforts to .

  29 Disposed oil and many other items can be reused to .

  30 Ryan, with the help of others, is fulfilling his dream of help African people to .

  A make new materials

  B preserve wetland and animals

  C have clean air

  D have clean water

  E collect cigarette butts

  F collect disposed oil

  第四部分:阅读理解 (第31~45题,每题3分,共45分)

  下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。

  第一篇Some People Do Not Taste Salt Like Others

  Low-salt foods may be harder for some people to like than others, according to a study by a Penn State College of Agricultural Sciences1 food scientist. The research indicates that genetic factors influence some of the difference in the levels of salt we like to eat.

  Those conclusions are important because recent, wellpublicized efforts to reduce the salt content in food2 have left many people struggling to accept fare that simply does not taste as good to them as it does to others3, pointed out John Hayes, assistant professor of food science, who was lead investigator? on the study.

  Diets high in salt can increase the risk of high blood pressure and stroke. That is why public health experts and food companies are working together on ways to help consumers lower salt intake through foods that are enjoyable to eat. This study increases understanding of salt preference and consumption.

  The research involved 87 carefully screened participants who sampled salty foods such as soup and chips, on multiple occasions, spread out over weeks5. Test subjects were 45 men and 42 women, reportedly healthy, ranging in age from 20 to 40 years. The sample was composed of individuals who were not actively modifying their dietary intake and did not smoke cigarettes. They rated the intensity of taste on a commonly used scientific scale, ranging from barely detectable to strongest sensation of any kind.

  “Most of us like the taste of salt. However, some individuals eat more salt, both because they like the taste of saltiness more, and also because it is needed to block other unpleasant tastes in food,” said Hayes. “Supertasters, people who experience tastes more intensely, consume more salt than nontasters do. Snack foods have saltiness as their primary flavor, and at least for these foods, more is better, so the supertasters seem to like them more. ”

  However, supertasters also need higher levels of salt to block unpleasant bitter tastes in foods such as cheese, Hayes noted. “For example, cheese is a wonderful blend of dairy flavors from fermented, milk, but also bitter tastes from ripening that are blocked by salt,” he said. A supertaster finds lowsalt cheese unpleasant because the bitterness is too pronounced6.

  Hayes cited research done more than 75 years ago by a chemist named Fox and a geneticist named Blakeslee, showing that individuals differ in their ability to taste certain chemicals. As a result, Hayes explained, we know that a wide range in taste acuity exists, and this variation is as normal as variations in eye and hair color.

  “Some people, called supertasters, describe bitter compounds as being extremely bitter, while others, called nontasters, find these same bitter compounds to be tasteless or only weary bitter,” he said. Response to bitter compounds is one of many ways to identify biological differences in food preference because supertasting7 is not limited to bitterness.

  31 In paragraph 2, John Hayes points out that

   A. it is good to health to eat food without salt.

   B. many people reject lowsalt food completely.

   C. many people accept lowsalt tasteless food reluctantly

   D. food with reduced salt tastes better.

  32 The fourth paragraph describes briefly

   A. how to select subjects and what to do in the research.

   B. how to identify supertasters and nontasters.

   C. why to limit the number of subjects to 87 persons.

   D. why to select more male subjects than female ones.

  33 The article argues that supertasters

   A. like the taste of saltiness to block sweet tastes in food.

   B. like snack foods as saltiness is their primary flavor.

   C. consume less salt because they dont like intensive tastes.

   D. like to share salty cheese with nontasters.

  34 Which of the following applies to supertasters in terms of bitter taste?

   A. They like bitterness in foods as well as saltiness.

   B. They like highsalt cheese as it has intense bitter taste.

   C. They prefer highsalt cheese, which tastes less bitter..

   D. They prefer highsalt cheese as it is good to health.

  35 What message do the last two paragraphs carry’ ?

   A. Taste acuity is genetically determined.

   B. Taste acuity is developed over time after birth.

   C. Taste acuity is related to ones eye and hair color.

   D. Taste acuity is still a mysterious subject in science.

  第二篇System of Criminal Trial

  How efficient is our system of criminal trial? Does it really do the basic job we ask of it—convicting the guilty and acquitting the innocent? It is often said that the British trail system is more like a game than a serious attempt to do justice. The lawyers on each side are so engrossed in playing hard to win, challenging each other and the judge on technical points, that the object of finding out the truth is almost forgotten. All the effort is concentrated on the big day, on the dramatic cross examination of the key witnesses in front of the jury. Critics like to compare our “adversarial” system (resembling two adversaries engaged in a contest) with the continental “inquisitorial” system, under which the judge plays a more important inquiring role.

  In early times, in the Middle Ages, the systems of trial across Europe were similar. At that time trial by “ordeal”—especially a religious event—was the main way of testing guilt or innocence. When this way eventually abandoned the two systems parted company. On the continent churchtrained legal officials took over the function of both prosecuting and judging, while in England these were largely left to lay people, the Justice of the Peace and this meant that all the evidence had to be put to them orally. this historical accident dominates procedure even today, with all evidence being given in open court by word of mouth on the crucial day.

  On the other hand, in France for instance, all the evidence is written before the trial under supervision by an investigating judge. This exhaustive pretrial looks very undramatic; much of it is just a public checking of the written records already gathered.

  The Americans adopted the British system lock, stock and barrel and enshrined it in their constitution. But, while the basic features of our systems are common, there are now significant differences in the way serious cases are handled. First, because the U.S.A. has virtually no contempt of court laws to prevent pretrial publicity in the newspaper and on television, Americans lawyers are allowed to question jurors about knowledge and beliefs.

  In Britain this is virtually never allowed, and a random selection of juiors who are presumed not to be prejudiced are empanelled. Secondly, there is no separate profession of barrister in the United States, and both prosecution and defense lawyers who are to present cases in court prepare them themselves. They go out and visit the scene, track down and interview witnesses, and familiarize themselves personally with the background. In Britain it is the solicitor who prepares the case, and the barrister who appears in court is not even slowed to meet witness beforehand. British barristers also alternate doing both prosecution and defense work. Being kept distant from the preparation and regularly appearing for both sides, barristers are said to avoid becoming too personally involved, and can approach cases more dispassionately. American lawyers, however, often know their cases better.

  Reformers rightly want to learn from other countries’ mistakes and successes. But what is clear is that justice systems, largely because they are the result of long historical growth, are peculiarly difficult to adapt piecemeal.

  36.“British trial system is more like a game than a serious attempt to do justice.” It implies that .

  A.the British legal system can do the basic job well—convicting the guilty and acquitting the innocent

  B.the British legal system is worse than the continental legal system

  C.the British legal system is often considered to be not very fair

  D.the British legal system is very efficient

  37.Which of the following sentences is NOT true?

  A.Oral evidence was unnecessary in France because the judges and prosecutors could read.

  B.When trial by ordeal was finally abandoned throughout Europe, trial by jury was introduced in Britain.

  C.In the adversarial system, it is the lawyers who play the leading roles.

  D.Lawyers in Britain are prepared to lie in order to win their cases.

  38.In Britain, newspapers .

  A.do the same as American newspapers do

  B.are not interested in publishing details about the trial before it takes place

  C.are not allowed to publish details about the trial before it takes place

  D.are allowed to publish details about the trial before it takes place

  39.We can infer that American lawyers .

  A.do not attempt to familiarize themselves with cases

  B.prepare the cases themselves

  C.tend to be more passionately involved in their cases

  D.tend to approach cases dispassionately

  40.The passage .

  A.questions whether the system of trial by jury can ever be completely efficient

  B.suggests a number of reforms which should be made to the legal system of various countries

  C.describes how the British legal system works and compares it favourably with other systems

  D.compares the legal systems of a number of countries and discusses their advantages and disadvantages

  第三篇Computers

  The initial impact of computers was in the area of entertainment. If you walked by a video arcade in the early 1980s, you could not have failed to notice that the use of video games was growing at what some considered an alarming rate. In 1981 the movie industry grossed $3 billion, video games took in an estimated $6 billion. That gives you some idea of just how big the computer industry had become. Video games employ the same technology as personal computers, and indeed many who bought personal computers did so primarily for playing games at home, thus saving their quarters. Though video games are not as popular as they were a few years age, they did provide consumer with their first real reason to buy PCs.

  A more recent computer innovation, desktop publishing, supplies one good reason for those who write for a living to buy a PC. Desktop publishing is a deceptively simple description for an extremely complex group of hardware and software tools. You can now write text, edit text, draw illustrations, incorporate photographs, design page layouts, and print a finished document with a relatively inexpensive computer and laser printer. Although the new technology offers new freedom, there is a price to be paid for this freedom. With total control comes total responsibility. In fact, the issue of social responsibility in our new computer age has long been a topic of debate among computer enthusiasts. Some people are concerned with the longterm social effects of the so called computer revolution. Ironically, many PC pioneers who built and marketed the first machines were 60s style advocates of social change. They claim that while personal computer technology has the potential to make society more equal, it’s having the opposite effect since uppermiddleclass people can afford them and lower class people cannot.

  In addition, the ways that computers are used to monitor the activities of their users have evoked anxiety about the machine. Over 7 million Americans now have their work paced, controlled, and monitored by computers. A computer is more restrictive and powerful in the way it controls people than the old fashioned assembly line. This can lead to what some have called “techstress”. Irritated eyes, back problems, and other physical symptoms have also been associated with the extensive use of computers. Although the personal computer may not have had the impact some predicted a decade age, the combination of computer technology with satellites and cable does promise innovations in the mass media that would have seemed astonishing just a few short years ago.

  41.The dramatic growth of the business dealing in video games is the result of .

  A.the development of computer industry

  B.the development of wireless technology

  C.the decline in movie industry

  D.the depression in the entertainment business

  42.The consumers first motivation in buying personal computer is to .

  A.play video games

  B.make writing easier for themselves

  C.facilitate their entrance into the stock market

  D.transmit printed information

  43.Whats the advantage that desktop publishing brings people?

  A.It makes home banking a reality.

  B.It provides a method for producing professional looking documents.

  C.It makes it possible for people to receive newspaper electronically.

  D.It makes it possible for people to bring office work to home.

  44.In the long run, the social effect of computers is that .

  A.it controls people’s life

  B.it brings about a more equal society

  C.it might lengthen the distance between upper middle class people and lower class people

  D.it leads to a profound change in the mass media

  45.According to the passage, which of the following is true?

  A.Computer may cause health problems for its users.

  B.Computer has led to a revolution in every aspect of people’s life.

  C.Computer is financially within the reach for most consumers.

  D.The influence of computer has on people’s life is not as great as people have predicted.

  第五部分:补全短文 (第46~50题,每题2分,共10分)

  阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后面有6组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放回文章原有位置,以恢复文章原貌。请将答案涂在答题卡相应的位置上。

  Why Would They Falsely Confess?

  Why on earth would an innocent person falsely confess to committing a crime? To most people, it just doesn’t seem logical. But it is logical, say experts, if you understand what can happen in a police interrogation (审讯) room.

  Under the right conditions, people’s minds are susceptible (易受影响的) to influence, and the pressure put on suspects during police questioning is enormous. __46__ “The pressure is important to understand, because otherwise it’s impossible to understand why someone would say he did something he didn’t do. The answer is: to put an end to an uncomfortable situation that will continue until he does confess.”

  Developmental psychologist Mary Redlich recently conducted a laboratory study to determine how likely people are to confess to things they didn’t do. __47__ The researchers then intentionally crashed the computers and accused the participants of hitting the “alt” key to see if they would sign a statement falsely taking responsibility.

  Redlich’s findings clearly demonstrate how easy it can be to get people to falsely confess: 59 percent of the young adults in the experiment immediately confessed. __48__ of the 15 to 16 year-olds, 72 percent signed confessions, as did 78 percent of the 12 -to 13-year-olds.

  “There’s no question that young people are more at risk,” says Saul Kassin, a psychology professor at Williams College, who has done similar studies with similar results. __49__

  Both Kassin and Redlich note that the entire “interrogation” in their experiments consisted of a simple accusation—not hours of aggressive questioning—and still, most participants falsely confessed.

  __50__ “In some ways,” says Kassin, “false confession becomes a rational decision.”

  A In her experiment, participants were seated at computers and told not to hit the “alt” key, because doing so would crash the systems.

  B Because of the stress of a police interrogation, they conclude, suspects can become convinced that falsely confessing is the easiest way out of a bad situation.

  C “It’s a little like somebody’s working on them with a dental (牙齿的) drill,”says F ranklin Zimring, a law professor at the University of California at Berkeley.

  D “But the baseline is that adults are highly vulnerable too.”

  E The court found him innocent and he was released.

  F Redlich also found that the younger the participant, the more likely a false confession.

  第六部分:完型填空 (第51~65题,每题1分,共15分)

  阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案,涂在答题卡相应的位置上。

  Cell Phone Lets Your Secret Out

  Your cell phone holds secrets about you. Besides the names and __51__that you’ve programmed into it, traces of your DNA linger on the device, according to a new study.

  DNA is genetic material that__52__in every cell. Like your fingerprint, your DNA is unique to you—__53__you have an identical twin. Scientists today routinely analyze DNA in blood, saliva, or hair left__54__at the scene of a crime. The results often help detectives identify __55__ and their victims. Your cell phone can reveal more about you__56__you might think.

  Meghan J. McFadden, a scientist at McMaster University in Hamilton, Ontario, heard about a crime in which the suspect bled onto a cell phone and later dropped the __57__ This made her wonder whether traces of DNA lingered on cell phones even when no blood was involved. __58__ she and colleague Margaret Wallace of the City University of New York analyzed the flip open phones of 10 volunteers. They used swabs to collect __59_ traces of the users from two parts of the phone: the outside, where the user holds it, and the __60__, which is placed at the user’s ear.

  The scientists scrubbed the phones using a solution made mostly __61__alcohol. The aim of washing was to remove all detectable traces of DNA. The owners got their phones __62__ for another week. Then the researchers collected the phones and repeated the swabbing of each phone once more.

  The scientists discovered DNA that __63__ to the phone’s speaker on each of the phones. Better samples were collected from the outside of each phone, but those swabs also picked up DNA that belonged to other people who had apparently also handled the phone. __64__, DNA showed up even in swabs that were taken immediately after the phones were scrubbed. That suggests that washing won’t remove all traces of evidence from a criminal’s device. So cell phones can now be added to the __65__ of clues that can clinch a crime scene investigation.

  51.A. numbers B music C secrets D films

  52.A. appeal B appoint C appears D applies

  53.A. because B unless C although D still

  54.A. about B in C for D behind

  55.A. criminals B people C men D policemen

  56.A. when B until C before D than

  57.A. device B paper C file D document

  58.A. However B So C But D Nevertheless

  59.A. invisible B nonexistent C visible D apparent

  60.A. card B keys C screen D speaker

  61.A. of B up C on D into

  62.A. upon B back C without D with

  63.A. was given B belonged C was owned D became

  64.A. Generally B Surprisingly C Disappointedly D Shortly

  65.A. explanation B discovery C book D list

  参考答案

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

  D D A A B C D D C B C B C

  14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

  C A B A B B C A C D F E A

  27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

  E B A D C A B C A C D C C

  40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

  D A A B D A C A F D B A C

  53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65

  B D A D A B A D A B B B D

  详细解析

  第一部分:词汇选项

  1、D

  abolish v. 废止,废除 (法律、制度、习俗等) (abrogate, eliminate)/vice president 副总裁,副校长

  2、D

  abroad adv. 在国外 (overseas)/humanitarian adj. 人道主义的(philanthropic)/on the air 正在广播/henceforth adv. 自此以后(from this time on)

  3、A

  morsel n. (食物) 一口;少量 (tidbit, bit)/juicy adj. 多汁的(succulent)/savory adj. 使人开胃的(delicious)/gossip n. 闲话,闲谈(chatter, rumor)/steak n. (供煎、烤等的)肉,牛排(meat)

  4、A

  abruptly adv. 突然地(suddenly)/red giant stars 红巨星/white dwarf stars 白矮星/in unison 和谐,一致/prematurely adv. 过早地;早熟地(too soon, untimely)

  5 B

  abundant adj. 丰富的,充裕的(copious, plentiful)/lucrative adj. 有利的(profitable, remunerative)/molten adj. 熔化的(fused, melted)/precious adj. 宝贵的 (valuable, costly, invaluable)

  6 C

  breakdown n. 细目分类(itemization); 崩溃(collapse)/strategy n. 战略(tactics)/itemization n. 详细分类(enumeration, particularization)

  7 D

  bricklayer n. 泥瓦匠(mason)/carpenter n. 木匠/plumber n. 管工/electrician n. 电工

  8 D

  brilliantly adv. 辉煌地,灿烂地(dazzlingly, brightly)/harmoniously adv. 和谐地(congenially, friendly)

  9 C

  brink n. 边缘(edge)/matrimony n. 婚姻(wedlock, marriage)/proposal n. 求婚(offer of marriage)/evasion n. 躲避(avoidance)

  10 B

  broadly adv. 粗略地(in a general way, liberally); 广泛地(widely, expensively)/folklore n. 民间文化(local culture)/liberally adv. 不严格地,大致地/quaintly adv. 古怪地(unusually)

  11 C

  drawback n. 缺点(disadvantage, shortcoming)/additive n. 添加剂/disparity n. 不一致,不同(difference, imparity)

  12 B

  dreadfully adv. 可怕地(terribly)

  13 C

  drooping adj. 下垂的(sagging)/spindly adj. 纺锤形的,细长的(lanky, spindling)/prickly adj. 多刺的(thorny, brambly)/sagging adj. 下垂的(drooping)

  14 C

  drop n. 下降(reduction, fall)/deflation n. 通货紧缩

  15 A

  drought n. 干旱(lack of moisture, dryness, aridity)

  第二部分:阅读判断

  16 B

  本题的意思是:星期六傍晚,Trumbull县天气很好。题句意思与原文相反。原文第一段上来就讲到当时龙卷风和暴风雨滚滚而来。

  17 A

  本题的意思是:George Snyder是一位消防员。原文虽然没有直说他是干什么的,但提到他正开着消防车(fire truck),由此可以推断他是消防员。

  18 B

  本题可译为:暴风雨来临时Amanda Symcheck与别人正在地下室里聚会。原文是说他们正在聚会,但没说在地下室里聚会。而是说暴风雨来临后,他们跑到地下室里躲藏。

  19 B

  本题可译为:暴风雨中供电系统没遭到破坏。第五段最后一句说大风和暴雨使一些家庭的供电出现了问题,与题项矛盾,故选B。

  20 C

  本题可译为:一百年来,Trumbull还没有遇到过这么大的暴风雨呢。此句的意思文章中根本没有提到,故选C。

  21 A

  本题的意思是:救援车辆费了很大劲才把人救出来。此句的意思在倒数第三段最后一句提到了,故选A。

  22 C

  本题可译为:暴风雨中有几个人失踪了。此句的意思文章中没有提到,故选C。

  第三部分:概括大意与完成句子

  23 D

  本文的标题是“地球的天使”,主题是环保,介绍的是几个孩子如何以自己的行动来从事环保事业。第一段主要介绍Joying Brescia这个8岁的孩子是怎样从事环保工作的。细节内容是,她发现很多人在海滩上丢烟头,便筹集钱买来很多塑料桶,放在海滩上,提醒人们把烟头扔进桶里。选项D(Dont Litter)的意思是不要乱扔垃圾,概括了这段的意思,作为第一段的小标题最合适,故选D。

  24 F

  第二段主要讲一名叫Carter Dunham的孩子和他的伙伴如何保护一片湿地及其里面的珍奇动物的事情。选项F的意思是“保护野生动物”,正好概括了这段的意思, 所以选F。

  25 E

  第三段主要讲一个名叫Barbara Brow的女孩和她的朋友发现废弃的油污对土地污染严重,提醒人们不要随便丢弃油污。原文中的“Dont Be Crude”就是这个意思,与选项E相同,故选E。

  26 A

  第四段主要介绍一名叫Ryan Hreljac的孩子通过打零工挣来的钱以及通过其他方式筹来的钱,成立的“水井基金”(Well Foundation),帮助非洲人喝上干净的水。选项A(Provide Clean Water)的意思是“提供清洁的水”,与本段主题一致,故选A。

  27 E

  此句问的是Joying把一些桶放在公共场所的目的是什么?结合第一段的意思,我们知道这些桶是用来收集烟蒂的,故选E。

  28 B

  此句问的是人们感谢Carter Dunham所做的什么努力?第二段谈到的是他为保护湿地和野生动物作出了自己的贡献,故选B。

  29 A

  本句问的是废弃的油回收后可以用来干什么?第三段给出了答案:制作新的东西。因此选A。

  30 D

  本句问的是Ryan和他的朋友一起帮助非洲人们实现什么梦想?第四段的主题是谈让他们喝上干净的水,故D为答案。

  第四部分:阅读理解

  31 C

  根据短文的第二段内容,很多人因为食物中的含盐量降低,所以必须做出很大努力(struggling)去适应,而低盐食物对于他们来说,口味很不好(fare that simply does not taste...good to them)。选项C有accep reluctantly(勉强接受)表达了这层意思,所以是正确的选择。A、B、C三个选项均是错误的。

  32 A

  第四段介绍了科学家是如何设计这项研究的,它包含了研究对象的人数、性别、入选条件、咸度味感分级表等。选项A概括了这方面的内容,所以是答案。而选项B、C、D所述内容均不符合该段的意思。

  33 B

  短文的第五段提供了答案。supertaster在这里的意思是:口味重的人,在本文中,nontaster是其反义词,即,口清谈的人。该段告诉我们,口味重的人消耗更多的盐;因为快餐食品的主要味道就是咸味,而且咸度越高,口味越好,所以口味重的人对快餐较为偏爱。选项B表述了上述内容,所以是答案。

  34 C

  短文第六段提供了答案。该段告诉我们,奶酷发醇会产生苦味,supertasters不喜欢苦味,而高含盐量可以盖住奶酷里的苦味,这是他们偏爱高盐奶酷的原因。所以,只有C是正确选择。

  35 A

  文章第七段中,Hayes引用了75年前一位遗传学专家的实验。从这项实验中,Hayes得出的结论是,Taste acuity(味觉敏度)上的差异与他们头发和眼睛的颜色上的差异是同一类现象,也就是说,都是与生俱来的。第八段又说,这是一种biologica difference(生物差异),所以A是答案。B说味觉敏度是后天形成的,显然与作者的结论相左。C说味觉敏度的差异与头发和眼睛的颜色上的差异有关,显然是错误的。D的内容在最后两段都没有提到,所以不会是答案。

  36 C

  这是一道推断题, 句意为“英国审判制度与其说是严肃执法, 倒不如说是一场游戏。” 其言外之意就是“英国法律制度并不公正。”于是, 正确答案应当为C。

  37 D

  这道细节题所涉及的相关信息在文章的前面三段。根据第三段可以判断A选项是与原文相符的; 根据第二段的第三句话, 可以判断B选项与原文相符; 根据第一段可以判断C选项与原文相符; 只有D选项在文中找不到相关的意思,所以根据原文, 只有D选项是不对的。

  38 C

  文中作者在第四段第二句和第三句谈到, 英美两国在受理重刑案件时一个最显著的区别是: 美国法律并不阻止报纸和电视在庭审前对这类案件的大肆渲染。由此可见, 在审理重刑案件之前, 英国法律是不允许报纸报道任何细节的。因此这道题的正确答案应当为C。

  39 C

  从文章的倒数第二段的最后两句话, 我们可以推断出与英国的律师不同,美国律师更了解案情; 换言之, 他们对案件更热衷一些,所以此题答案应当为C。

  40 D

  综合全文, 我们可以看到, 文章第一段指出了英国法律制度存在的弊端, 第二段谈到英国法律制度的优点, 第三段谈到英国法律制度相比法国法律制度存在的利弊, 第四、第五段则评述了英美国家法律制度的异同。由此我们可以推断全文的主旨是将几国的法律制度相比较并阐述了他们各自的利弊,因此正确答案应当为D。

  41 A

  根据文章第一段的内容所述, 电脑的影响首先是在娱乐方面, 尤其是带动了电子游戏的发展。因此电子游戏工业的快速增长是电脑工业发展的结果,所以此题答案应当为A。

  42 A

  根据文章第一段的第一句话, “尽管电子游戏不像几年前那样流行了, 但它确实是消费者购买私人电脑的第一个原因。”因此此题正确答案应当为A。

  43 B

  根据文章第二段的第三句话, 我们可以看到作者说桌面出版系统可以帮助人们书写、编辑、打印文章、制作插图等,换言之, 也就是说桌面出版系统可以提供制作出比较职业化的文档的方法。因此,此题正确答案应当为B。

  44 D

  根据文章的第三段的最后一句话, 我们可以看到电脑工业给大众传媒带来了革新。所以此题正确答案应当为D。

  45 A

  根据文章最后一段倒数第二句话, 作者说由于电脑的使用, 它给人们带来了诸如背疼等身体疾病。四个选项中只有A符合原文,其他几项在原文中均找不到相应的信息,所以此题正确答案应当为A。

  第五部分:补全短文

  46 C

  这一段谈的是pressure方面的事,请注意在这个空格后面是一段引言,但没有原说话人的名字,这也给我们提示,在填入部分里应该有原说话人的名字。可以考虑的B、C、F三个选项,但从内容上考虑应该选C。

  47 A

  这里填入的部分是对Redlich所做试验的描述,下文又讲到计算机,所以不难选定A。

  48 F

  这一段讲的是Redlich试验的结果,一开始就讲了她的finding,填入的部分里有also这个词,正好接上。而后面的一句话则用更具体的数据来支持她的结论;越年轻,越可能做假供。

  49 D

  Saul Kassin同意Redlich的结果,她认为年轻人风险大(more at risk),但同时她又认为成年人也十分脆弱(vulnerable)。

  50 B

  由于在审讯过程中受到的压力,许多人认为做假供是一种摆脱厄境的方法,因此也是一种合理的决定。

  第六部分:完形填空

  文章大意:通过对DNA的介绍和科研家的研究,阐述了手机会泄露你的秘密,而且比你想象的要多得多的信息。

  51 A

  人们通常在手机中储存人名和他们的电话号码。所以A是最佳选择。虽然手机中也能储存音乐和秘密信息,相比之下,不如A合理。至于储存电影,就有点离谱了。

  52 C

  这个句子的意思是:DNA是一种存在于每一细胞中的基因物质。根据这一理解,选项A、B、D均不能选作答案。

  53 B

  上文的意思是:如同指纹,你的DNA是独一无二的。因此,此处必须选择unless,其他选择均不符合句义,也违背了我们对DNA的基本常识。

  54 D

  leave behind是固定搭配,意即:留下。此处leave使用的是过去分词形式。

  55 A

  根据上下文的理解,研究结果是用来帮助侦探识别罪犯和受害人的,B、C、D都不能表达这一层意思。

  56 D

  句子中的more提供了选择的线索,more…than的搭配最能完成该句的意思。

  57 A

  定冠词 the 说明该选项所指内容在前面黄肌瘦已经提到,即cell phone。除了device,其他选项均不能指代cell phone。

  58 B

  四个选项中只有B是正确选择。连接了其前后两个句子,使其形成因果关系:她思考微量DNA是否会停留在手机上,所以,她与同事们一起对10名志愿者的翻盖手机进行了分析研究。A、C、D表示的都是转折的意义关系。

  59 A

  句子当中的traces指的是DNA traces(微量DNA),而DNA traces是肉眼看不到的,所以选择invisible

  60 D

  研究者从手机的两部分收集手机微量DNA:一是手机外壳,二是喇叭。贴在耳朵上的不可能是card、screen和keys。

  61 A

  be made of 是固定搭配,意即:由…制成。a solution made mostly of alcohol :一种主要由酒精制成的溶液。

  62 B

  根据上下文的理解,应该选择back:手机拥有者拿回了手机,再使用一个星期。

  63 B

  该句要表达的意思应该是:科学家在每一个手机上发现了属于手机拥有者的DNA。belong to 是固定搭配,意思是:属于。A不符合句义,C和D不符合语法。

  64 B

  最后一段的第一和第二句告诉我们手机经过清洗后仍然有微量DNA出现。所以这里要用surprising这个副词,表示令人惊讶。

  65 D

  根据上下文的理解,应该选择list,其它三个选项与句子的意思不符。

  

(责任编辑:苏燕)
  • 分享到:
上网从搜狗开始
网页  新闻

我要发布

中国教育培训库 找学校 找课程

近期热点关注
网站地图

时尚文化中心

搜狐 | ChinaRen | 焦点房地产 | 17173 | 搜狗

实用工具